Hoofdsponsor
Veldsituatie...


Het trainingsschema is aangepast aan de Coronatijd, zie schema voor trainingstijden
Sponsoren
Agenda
De agenda is leeg
Hele agenda
Wedstrijden
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Nieuwe jeugd-coördinator

15-5-2019
Nieuwsafbeelding
Birgit Frederiks is de nieuwe jeugd-coördinator

Al een tijd hebben we de wens om een externe jeugd-coördinator aan te stellen. Na een uitgebreide zoektocht, zijn we trots om Birgit Frederiks als jeugdcoördinator voor te stellen. Met haar enorme hockeyervaring zetten we een volgende stap: álle jeugdteams krijgen vanaf nu de aandacht die ze verdienen!

De jeugdcoördinator zet een jeugdplan op. Daarin volgen we de KNHB richtlijnen hoe, in welke leeftijdscategorie, wat te trainen. De coördinator bereidt de trainingen voor, zodat de jeugdtrainers de teams kunnen trainen in lijn met dit plan. We stellen de coördinator aan voor 15 uur per week, zodat er voldoende tijd is voor actieve begeleiding en coaching van de (jongste) jeugd trainers. Dat gebeurt op het veld, maar ook tijdens trainersavonden.
Birgit zal zelf niet als trainer voor de jeugd actief zijn.

Ze vindt het uitdagend om er iets moois van te gaan maken samen met jullie allemaal. "Ik verheug mij er dan ook op om komend seizoen te starten met deze functie.”

Birgit is geboren in Heerlen en woont in Valkenburg. Tijdens haar CIOS opleiding koos ze als specialisatie voor hockey. In 1979 begon haar carrière met een stageplaats bij HCC Heerlen (de voorganger van Nova); ze speelde daar in Dames 1. Na haar afstuderen vertrok ze naar MHC Maastricht, waar ze 9 jaar in Dames 1 speelde. In die periode (1983) zocht VHV Sjinborn een trainer. "Dit was een uitdaging voor mij. Tot op heden ben ik VHV Sjinborn trouw gebleven en zal dat ook blijven. Met name de jeugd spreekt mij enorm aan, waar ik dan ook mijn gedrevenheid in kan leggen.”
Door de jaren heen is Birgit als trainer-coach actief geweest bij Hockeyclub Geleen (De voorganger van HC Scoop; met de heren werd ze kampioen in de derde klasse), bij HVM (nog op gras!), bij MHC Maastricht (in totaal 7 jaar, waarin ze o.a. kampioen werd met Dames 1 en naar de overgangsklasse promoveerde). Bij HC Scoop trainde ze Heren 1 (eerste klasse) en ten slotte is ze de laatste jaren actief bij haar "thuisclub” Sjinborn, waar ze met  Heren 1 en Dames 1 kampioen werd in de vierde klasse. Sinds twee jaar traint ze geen senioren meer, maar steekt ze veel tijd in de jongste jeugd; de TOEKOMST van elke club.
Inloggen
Vandaag jarig
Jadon Roberts
Download de app
Get it on Google Play