24-10  Workshop - TWELVE

ZAALSEIZOEN 2017-2018

25-2-2018

Zaalhockey 2017-2018

Normaal gesproken beginnen we dit stukje over de zaalperiode met alle teams even kort te benoemen, wij willen echter nu beginnen met alle scheidsrechter uitDames 1 en MB1 en Heren 1(ook de gastspelers!!) aangevuld met Eric, Seven, David, Joost, Ilona, Ron, Jeroen en de jongen kaarthouders: Floris, Quincy, Mees, Joos én Maartje, met een speciale vermelding nog voor Joep Velraedts, CS+ bij MHC die heeft uitgeholpen bij het herenblok.

Alle scheidsrechters hebben gezorgd dat jullie wedstrijden gespeeld konden worden, jullie konden winnen, verliezen of af en toe gelijk spelen.

We gaan er allemaal zo makkelijk vanuit dat die scheidsrechters er altijd wel zullen zijn, maar zo makkelijk was het dit jaar niet.

Teams met scheidsrechters (slechts 3!!) speelden uit als er juist veel mensen nodig waren in Marsana.

Dank aan alle scheidsrechters namens met name alle C, D en E8- teams!!!

Door het wegvallen van de trainingslocatie in Hulsberg was het voor de organisatie dit jaar een hele puzzel om de trainingslocaties (en daarna het trainingsschema met overal trainers) rond te krijgen. Trainen in gymzaaltjes met volle teams is niet ideaal, maar altijd nog beter dan helemaal niet trainen. Alle teams hebben wekelijks kunnen trainen en om de veertien dagen in een sporthal.

Een korte samenvatting van de prestaties van de teams, natuurlijk eerst de kampioenen!!

Meisjes D2 én D3 al kampioen met nog 2 wedstrijden te spelen!

Zowel D3 als ook Meisjes D2 zijn ongeslagen kampioen geworden, met een monster score van  102 doelpunten voor en slechts 10 tegen voor D2 én 61 voor en MAAR 3 tegen voor MD3!

Deze kampioenen worden (samen met JD1 die nog een huldiging van het veld te goed hebben) op zondag 18 maart om 14.00 uur in het clubhuis gehuldigd.

Meisjes D1, C1, en C2 hebben lang meegespeeld om de eerste plek, maar zijn alle drie zeer eervol tweede geëindigd.

Meisjes C3 had het erg moeilijk, vaak invallers nodig gehad en dan is het lastig in je spel komen. Anders dan de uitslagen doen vermoeden was er wel een stijgende lijn te zien in hun spel.

Voor meisjes B1 was dit het jaar van het spelen van de goede tweede helft, vrijwel elke wedstrijd weer. Over de eerste helft van elke wedstrijd hebben we het gewoon niet. De coaches zijn echter heel tevreden met de wijze waarop de dames groei hebben laten zien.

Jongens D1 en C1 speelden een leuk potje zaalhockey, maar de tegenstanders waren of met meer of simpel groter en sterker. JC1 heeft de moeizame reeks wel afgesloten met een dijk van een zege!! Kortom hard gewerkt alle wedstrijden en mooi zaalhockey laten zien…

Heren 1 heeft zich tot hun eigen verbazing gehandhaafd in de tweede klasse, waar ze onverwachts waren ingedeeld. Dit samengestelde team (allen zaalliefhebbers!) met zoals al jaren HVM-mannen en mannen uit Heren 2 van Maastricht hebben een wisselend seizoen gespeeld. Het duurde simpel te kort met het wegvallen van de eerste wedstrijddag én het spelen in een kleine poule van 5.

Dames 1 ging op volle sterkte de zaal in, het was het seizoen van de gelijke spelen waar het tot het laatst spannend bleef; ook zij zijn zeer verdienstelijk tweede geëindigd.

Nieuw dit seizoen speelden de drie E8 teams ook competitie in de zaal, leuke wedstrijdjes waar de jongens en meisjes veel hebben geleerd.

E6 en F kinderen hebben vrijwel elke zaterdag in Ulestraten (boel lawaai hè!!!) en Moorveld  fanatiek getraind.

Nu snel het veld op en het geleerde in praktijk brengen op de trainingen en in de competitie!

Tot volgend jaar in de zaal!

Zaalcommissie HV Meerssen

Tim Meijers