Hoofdsponsor
Sponsoren
Agenda
22-2  Carnavalsbal Heiveld Verenigingen & Juduclub Bunde
Hele agenda
Wedstrijden
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

SCHOONMAAK VELD 1

2-2-2018
Nieuwsafbeelding
Donderdag 1 februari is een gespecialiseerd bedrijf (fa. Pols) in opdracht van de gemeente begonnen met de behandeling van veld 1 om de gladheid als gevolg van algengroei te bestrijden.
Het veld is intensief besproeid met een biologisch bestrijdingsmiddel dat de nog aanwezige algen moet doden. Dit duurt ongeveer 2 weken. 
Hoewel het middel niet giftig of schadelijk is, wordt het sterk afgeraden om het veld te betreden gedurende deze periode.
Na de bestrijding van de algen zal op maandag 19 februari het veld grondig schoongemaakt worden. Eerst zal met hogedruk het veld voorgereinigd worden waarbij de vervuilde laag losgemaakt wordt. Daarna wordt deze laag opgezogen en grondig met stoom gereinigd en schoon weer teruggestrooid.
Hierna wordt gesleept en geborsteld en gemeten of er nog genoeg infill (zand) aanwezig is. Indien nodig wordt dit bijgestrooid.
Dit gebeurt dus op maandag 19 februari. 
Mocht het dan onverhoopt vriezen of er ligt sneeuw dan zullen de werkzaamheden uitgesteld moeten worden, maar zal dan gebeuren zodra de omstandigheden dat toelaten.
In principe 2 dagen na de reiniging zal het veld weer volledig en veilig gebruikt kunnen worden.
Na de schoonmaak zal de algenbestrijding niet meer via de besproeiing gebeuren maar zal het veld regelmatig bespoten worden met een naar verwachting beter werkend bestrijdingsmiddel dan tot nu toe gebruikt werd.
Zowel gemeente als wijzelf zullen regelmatig de toestand van het veld monitoren en indien nodig (laten) ingrijpen.
Als de weergoden meewerken kunnen de reguliere trainingen en (oefen)wedstrijden dan dus weer veilig op veld 1 plaatsvinden!
Zoals gezegd: tot die tijd trainen op veld 2 en veld 1 NIET betreden, dus ook niet om even een balletje te slaan!

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuwsGerelateerd nieuws

Inloggen
Vandaag jarig
Claudia Aarts
Download de app
Get it on Google Play