27-10  Bestuursvergadering

16:00 Thuis Heren 1 - Bekercompetitie DVS H1

WEEK VAN DE SCHEIDSRECHTER 7-13 OKTOBER

6-10-2017
Morgen begint de nationale week van de scheidsrechter en als HVM schenken wij daar natuurlijk extra aandacht aan.
Iedere week staan de scheidsrechters op het veld zodat teams lekker hun wedstrijd kunnen spelen, of het nu regent of dat de zon schijnt.

Een mooi moment om een paar van onze eigen scheidsrechters in het zonnetje te zetten en we beginnen met Jelmer Wolff (H2):

"Mijn naam is Jelmer Wolff, ik ben 23 jaar, woonachtig in Bunde en ik ben bezig aan mijn vijfde seizoen als bondsscheidsrechter.

Ik ben op mijn 12e scheidsrechter geworden, omdat het in mijn bloed zit...
Mijn ouders floten al heel lang en mijn opa floot vroeger (toen hockey nog op gras was en buitenspel nog bestond) ook voor de bond.
Inmiddels fluit ik bijna ieder weekend een wedstrijd voor de bond. Ik fluit heren 1e klasse en dames overgangsklasse. Dat is bij de heren het op 2 na hoogste niveau en bij de dames het op 1 na hoogste niveau.

Het is leuk om scheidsrechter te zijn, omdat iedere speler naar jou moet luisteren. Als de spelers niet luisteren, heb je 3 handige kaarten om er voor te zorgen dat zij toch hun mond houden. Als je goed fluit, krijg je waardering van de teams dat je het goed hebt gedaan. Er zijn natuurlijk altijd spelers die het niet eens zijn met de beslissing. Dat is natuurlijk mogelijk. Hoe los ik dat op? Ik zeg meestal: sorry ik heb het anders gezien. Meestal zeggen deze spelers: maakt niet uit, dat kan gebeuren.
Ik weet dat de meeste spelers/speelsters het niet leuk vinden om te fluiten. Hoe hoger de wedstrijden zijn die je fluit, hoe leuker het is om te fluiten.
En bedenk goed, zonder een scheidsrechter in het veld kan het helemaal uit de hand lopen. Jij controleert de wedstrijd!
Hopelijk zie ik jullie allemaal nog een keer een wedstrijd fluiten bij HVM, want (bijna) elke zaterdag ben ik op onze mooie club!

Dus HVM'ers.... vergeet zeker dit weekend niet aan het einde van de wedstrijd de scheidsrechters te bedanken, of je nu thuis of uit speelt!

Anouk Janssen
Julie Kranenburg